Etusivu Orit Tammat Toiminta

Huvin Eino

"Näyttävä ja taitava kouluori aivan mielettömällä energiavarauksella! Einossa on salaperäistä karismaa, jonka avulla se saa kaikkien huomion omakseen tilanteessa kuin tilanteessa. Luotettava ja rehti oriherra reippaalla asenteella!"

Virallinen nimi: Huvin Eino, "Eino" Koulutustaso: ko: Helppo A, re: 70 cm
Rotu ja sukupuoli: Suomenhevonen, ori Painotus: Koulupainotteinen
Väri ja säkäkorkeus: Tummanrautias, 158 cm Omistaja ja kotitalli: Liia, VRL-11284 / Vuorna
Syntymäaika ja ikä 17.11.2013 (3v. 17.12.2013) Kasvattaja: Virtuaalitalli Huvitus
Rekisterinumero VH13-018-1439 Meriitit: -

Sukutaulu, sukuselvitys ja jälkeläiset

isä Metsäkartanon Sunami
Suomenhevonen, 156 cm, vrt
ii. Haltiamieli
158 cm, prt
VIR MVA Ch, KTK-II
iii. Talvikylän Teme
156 cm, prt
iie. Melankoliina
154 cm, rt
ie. Maanavilja
160 cm, trt
Ch, KTK-III
iei. Malja-Markiisi
157 cm, rn
iee. Venjan Viuna
164 cm, trt
emä Metsäkartanon Vioola
Suomenhevonen, 160 cm, trt
KTK-III, SLA-II, KRJ-II
ei. Vikkori
162 cm, prt
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
eii. Aatun Ajo
149 cm, km
eie. Pinnari
160 cm, prt
ee. Mesimarja
158 cm, prn
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
eei. Hopea-Totti
162 cm, rn
eee. Lapin Taika
157 cm, prn

Metsäkartanon Sunami on vaaleanrautias koulupainotteisesti helppo A -tasolla kilpaileva suomenhevosori. Sunami on Metsäkartanon kasvatti, mutta se asuu nykyään Huvituksessa. Orilla on lukuisia sijoituksia KRJ:n alaisissa kouluratsastuskilpailuissa, joiden lisäksi myös mahtava määrä luokkavoittoja! Eino on toinen orin kahdesta jälkeläisestä.

Punarautias suomenhevosori Haltiamieli on Metsäkartanon omistuksessa asuva tuontiori, jolle on myönnetty VIR MVA Ch -arvonimi ja se on kantakirjattu II -palkinnolla. Kuvankaunis oriherra ei ole luonteeltaan yhtään niin pramea kuin upeasta ulkonäöstä voisi odottaa; Halti on vähään tyytyvä ja vaatimaton persoona, joka ei pidä turhaa meteliä itsestään. Koulupainotteisesti kilpaillut ori on hyvin potentiaalinen ratsu, mutta samalla se vaatii ratsastajaltaan hiukan enemmän taitoa.
Maanavilja on tummanrautias suomenhevostamma, joka myöskin asuu Metsäkartanossa. Koulupainotteisesti helppo A -tasolla kilpaillut tamma on kantakirjattu III -palkinnolla ja sille on myönnetty Champion -arvonimi. Vilja on luonteeltaan seurallinen ja hyvin sosiaalinen tamma, joka tulee toimeen kaikkien kanssa niin hoito- kuin ratsastustilanteissakin. Viljalla on yhteensä viisi jälkeläistä.

Metsäkartanon Vioola on hieno, koulupainotteinen suomenhevostamma, joka asuu Huvituksessa. Viola on Kantakirjattu III -palkinnolla ja se on palkittu myös KRJ:n ja suomenhevosten laatuarvosteluissa toisella palkinnolla! Luonteeltaan hiukan tuiman oloinen Viola on energinen ja taitava ratsu, jonka kanssa on mukava työskennellä. Tammalla on yhteensä kahdeksan jälkeläistä, joista nuorimmaisena Eino.

Vikkori eli Viki on upea, punarautias suomenhevosori, joka on kilpaillut niin koulu- kuin esteratsastuksenkin parissa. Energinen ja reipas ratsu, jonka menohaluja saa toisinaan hiukan toppuutellakkin. Vikillä on yhteensä kymmenen hienoa jälkeläistä, se on kantakirjattu toiselle palkinnolle, sille on myönnetty VIR MVA Ch -arvonimi ja yleislaatuarvostelussa ori palkittiin toisella palkinnolla.
Punaruunikko Mesimarja eli Essi on kiltti ja lempeä koulupainotteisesti kilpaillut suomenhevostamma. Ratsuna luotettava ja vakaa tamma on nöyrä ja miellyttämisentahtoinen menopeli, joka suorittaa kouluradat huolella. Essillä on yhteensä kuusi jälkeläistä ja sille on myönnetty VIR MVA Ch -arvonimi. Lisäksi tamma on kantakirjattu III -palkinnolla ja se on palkittu yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla.

Kilpailukalenteri, 0 sijoitusta

KRJ Kouluratsastus, yhteensä 1 sijoitusta.
00.04.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 60
00.04.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 60

ERJ Esteratsastus, yhteensä 0 sijoitusta.
00.10.2012 ERJ Esteratsastus kutsu 120 cm - 00/60
00.10.2012 ERJ Esteratsastus kutsu 120 cm - 00/60

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

17.11.2013 - Ilouutisia Eino -myrskyn keskeltä, kirjoittajana Liia
Tuulen vinkuessa nurkissa ja puiden taipuessa hurjan näköisille mutkille saimme Huvituksesta huomattavasti päivän tunnelmaa piristävän puhelun - Sunamin ja Vioolan varsa oli vihdoin syntynyt! Olin haljeta riemusta kun kuuntelin kasvattajan innostunutta selostusta komeasta ja reippaasta orivarsasta, joka jo tapaili ensiaskeleitaan. Eino -myrskyn yhä riepottaessa lähitienoota en tohtinut hypätä autonrattiin varsaa ihastelemaan, mutta myrskyn ansiosta ainakin oli selvää minkä nimen orivarsa tulisi saamaan!

15.12.2013 - Joulujuttuja ja uuden tapailua, kirjoittajana Liia
Pikapuoleen kolmevuotta täyttävä Eino on osoittautunut varsin charmantiksi lurjukseksi; ori on rohkea ja suhtautuu suurella innolla kaiken uuden opetteluun. Energiaahan orilla on hurjat määrät ja keppostelukin on ilmeisen kivaa, mutta olennaiseen jaksetaan keskittyä päivä päivältä paremmin ja pidempään. Tänään päätimme koettaa vähän liinassa juoksemista varusteet päällä ja alku ainakin oli varsin riehakas! Einon harjattuani ja varusteet haettuani käyttäytyi ori vielä varsin mallikelpoisesti; satula otettiin hyvin selkään ja vyön kiristyskin onnistui pientä epävarmuutta huomioonottamatta varsin hyvin. Suitsien kanssa tilanne oli taas toinen; Eino kiskaisi päänsä kattoon, ei halunnut millään ottaa kuolainta suuhunsa ja pihisi ja puhisi menemään. Pakottamalla en halua oria turmella heti alkuunsa, joten orin rauhoituttua yritettiin uudestaan hiukan hitaammalla ja rauhallisemmalla tahdilla. Aikaa se otti kuluakseen, mutta lopulta rauhallinen hevonen imeskeli kuolaimia suussaan ja seisoi lähtövalmiina uusiin koetoksiin! Liinassa Eino osaa jo hyvin kulkea; se tietää mitä siltä odotetaan ja laukkakin nousee jo hyvin. Suunnanvaihdon jälkeen ori tosin hiukan kummastelee ja ihmettelee, mutta muuten homma sujuu oikein hienosti! Ravissa ori liikkui kauniisti ja reippaasti eteen; Einolla on korkea ja kaunis askel ja matkaavoittava ravi. Laukka nousi orilla varsin riehakkaasti ja siinä olikin aluksi aikamoinen pitäminen. Eino heitteli päätään ja teki pari ilopukkiakin ja se tuntui tahtovan esitellä ohikulkeville hevosille ja poneille kaiken energiansa ja voimansa. Rauhoittelu kuitenkin tehosi lopulta ja nuori oripoika malttoi tehdä molempiin suuntiin ihan kauniitkin laukkapätkät. Ravailimme liinassa vielä hetken ennen kuin otin Einon kentän keskelle ja kävimme kävelemässä pitkin tallipihaa ja tarhojen lähettyvillä jäähdyttelyksi. Oikein hieno oriherra tästäkin hepasta vielä kuoriutuu ja muutaman maittavan porkkanankin Eino sai palkaksi hyvästä suorituksesta!

Tämä on virtuaalihevonen!
Webdesign © Melissa || Otsikon kuvat © majownik, MD ja Moona P. || Taustakuva © Backgroundlabs