Etusivu Orit Tammat Toiminta

Autumn Serenade Zei

"Ruunikko puoliveritamma, joka ihastuttaa lempeällä ja ystävällisellä luonteellaan."

Virallinen nimi: Autumn Serenade Zei, "Sirkku" Koulutustaso: Koulutettavana
Rotu ja sukupuoli: Suomalainen puoliverinen, tamma Painotus: Yleispainotteinen
Väri ja säkäkorkeus: Ruunikko, 160 cm Omistaja ja kotitalli: Liia, VRL-11284 / Vuorna
Syntymäaika ja ikä 09.10.2013 (4v. 09.11.2013) Kasvattaja: Zeiton Sporthorses
Rekisterinumero VH13-031-0518 Meriitit: -

Sukutaulu, sukuselvitys ja jälkeläiset

isä Poltergeist
Holsteininhevonen, 162 cm, trn
ii. Bring On The Young
iii. Old Clown
iie. Lazarette II
ie. Song For Sienna
iei. Hardcore Mode
iee. See You In Heaven
emä Waterchild
Zweibrücker, 164 cm, rt sab
VIP MCA Fn
ei. Waterspout
eii. Malcolm Val
eie. Gala II
ee. Channel's Mirage
eei. Cover Story
eee. Iolanthe

Sirkun isä, Poltergeist eli tuttavallisemmin Sasu, on kome tummanruunikko Zeiton Sporthorsesissa asuva holsteintuonti, joka kilpailee koulupainotteisesti Vaativa A -tasolle saakka. Säkäkorkeutta herralta löytyy kunnioitettavat 162 cm. Esteratsuna hiukan heikommin pärjäävä Sasu hyppää ratana metrin esteitä, mutta on selkeästi lahjakkaampi osaaja kouluratsastuskilpailuihin.

Waterchild on huikean kaunis ja näyttävä rautias sabino zweibrückertamma, joka myöskin asuu Zeiton Sporthorsesissa. Nala kilpailee niin este- kuin kouluratsastuksen parissa ja se on käynyt niittämässä mainetta myös näyttelykehässä; tammalle onkin myönnetty VIP MVA Fn -arvonimi! Luonteeltaan Nala on kiltti ja säyseä, juuri sellainen kuin tasapainoisen urheiluhevosen odottaakin olevan! Ratsuna tamma liikkuu oikein hyvin ominkin avuin, se nauttii hyppäämisestä ja pärjääkin hienosti 130 cm radoille saakka! Nala vaatii hiukan kokeneemman ratsastajan niin esteille kuin kouluunkin, sillä tamma saattaa innostua joskus hiukan liiaksikin ja silloin siinä saattaa olla hiukan liikaa pitelemistä aloitteleville ratsastajille.

Syntynyt Rotu-skp Nimi Emä Omistaja
15.10.2014 fwb-tamma Autumn Symphony Nephilim Zei Vuorna

Kilpailukalenteri, 12 sijoitusta

KRJ Kouluratsastus, yhteensä 6 sijoitusta.
23.11.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Vaativa A - 05/45
05.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Vaativa A - 01/30
06.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Vaativa A - 01/30
07.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Vaativa A - 03/30
13.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Vaativa A - 05/30
27.10.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Vaativa A - 03/30
ERJ Esteratsastus, yhteensä 6 sijoitusta.
09.07.2014 ERJ Esteratsastus kutsu 130 cm - 07/50
10.07.2014 ERJ Esteratsastus kutsu 130 cm - 07/50
12.07.2014 ERJ Esteratsastus kutsu 130 cm - 02/50
25.10.2014 ERJ Esteratsastus kutsu 130 cm - 02/24
27.10.2014 ERJ Esteratsastus kutsu 130 cm - 02/24
27.10.2014 ERJ Esteratsastus kutsu 130 cm - 06/38

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

09.10.2013 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Tänään sain valtavan iloisen puhelun Zeiton Sporthorsesisin omistajalta Elisalta, kun kauan odotettu lisäys hevoskaartiini vihdoin syntyi! Säntäsin oitis paikalle ihailemaan pikkuvarsaa enkä tietenkään voinut peitellä ihastuneita huokauksiani varsan kompuroidessaan pitkin karsinaa pitkillä koivillaan. Varsan emä, zweibrückertamma Waterchild eli Nala on ehdottomasti luonteeltaan ja ulkonäöltään aivan loistava pakkaus, joten tammavarsalta toivottakoon myös edes hitusen samoja ominaisuuksia. Varsan isä on vielä Elisallekin suhteellisen uusi tuttavuus, holsteinori Poltergeist eli Sasu. Suloista tammavarsaa katsellessani pähkäilin syksyteeman mukaista nimeä varsalle, kunnes keksin nimen joka sopi kuin nakutettu; Autumn Serenade! Maltoin lähteä takaisin kotiin vasta kun ilta jo hämärtyi ja muistaessani hämärästi omistavani myös tallillisen muita asukkeja, jotka todennäköisesti myös kaipailivat jo hoitoa ja palvontaa. Sormet syyhyten jään odottelemaan Sirkun muuttoa meille Vuornaan!

09.11.2013 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Meidän juhlasankari Sirkku täytti tänään 4-vuotta! Tammaneiti pääsi hiukan ikävästä ilmasta huolimatta hiukan ulkoilemaan maastoon meidän toisen junnun Ruutin ja jo varmemman maastomopon Nyyn kanssa. Ennen liikkeellelähtöä harjailin tamman oikein hyvin, kurainen loskakeli olikin onnistunut Sirkun kunnolla sotkemaan ja puuhaa riitti! Sirkku on vielä aikamoinen tättähäärä ja kaikki uusi ja jännittävä kiinnostaa kovasti; harjat täytyy tutkia kymmeneen kertaan ja kavioita tarkistaessa hoitajan takinlievettä on ihan ehdottomasti päästävä maistamaan. Muuten tamma on oikein hyvinkäyttäytyvä ja fiksu nuorukainen, oikein ystävällinen ja lempeä niin ihmiselle kuin lajikumppaneilleenkin. Varustamisen aikana saa vielä olla tarkkana, sillä tamma tietää tasan tarkkaan silloin pääsevänsä ulkoilemaan, joten pyöriminen ja hyöriminen on taattua! Pihassa kaikki ratsukot selvisivät ratsaille ilman enempiä taisteluja ja matkaankin päästiin lähtemään turvallisesti. Nyy on hyvin varma maastoratsu ja johtajaheppa, jonka niskaan voisi sysätä vaikka koko talliporukan hengen. Ruut oli hyvin vireällä päällä, samoin Sirkku, joka olisi pihasta lähdettäessä halunnut jo painaa kaasun pohjaan! Näiden kahden nuorikon kanssa emme uskaltaneet vielä lähteä kovinkaan pitkälle retkelle, joten tyydyimme vaeltelemaan tallin lähimaastossa, mutta vaihtelu oli selkeästi tarpeen jatkuvasti uutta opiskeleville junnuille, jotka tutkailivat innokkaana ympäröiviä peltoja. Sirkku pysyi hyvin ravissa, mutta takana jyräävä Ruut olisi mieluusti lähtenyt jo laukkaankin. Retken edetessä hyvissä merkeissä, päätimme kokeilla lyhyttä laukkapätkää pellon halki ja kääntyä sen jälkeen takaisin kotimatkalle. Nyyn lähtiessä laukkaan, oli Sirkkukin siinä silmänräpäyksessä valmiina, eikä sitä tarvinnut kahdesti kehottaa! Kyyti oli varsin lennokasta ja tamma kiihtyikin loppua kohden jo niin paljon että siirsin sen jo hiukan aiemmin raviin. Sirkku tottelikin yllättävän hyvin, joskin takana rymyävä Ruut sai tamman tekemään oikein leijonanloikan eteen, jonka seurauksena olin suistua satulasta. Kaikki pysyivät kuitenkin selässä loppuun saakka ja kotimatkakin sujui turvallisesti.

13.02.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Helmikuu on saanut aivan loistavan alun ja Sirkku on pärjännyt hyvin koulukentillä; kaksi luokkavoittoakin tamma on jo napannut! Estekisoissa Sirkun kanssa ei vielä ole startattu, mutta lähiaikoina pitäisi tamman kokea ensimmäiset estekisansakin. Oikein hienosti ollaan siis edetty ja tullaan varmasti tulevaisuudessa myös etenemään.

Kuvagalleria

Tämä on virtuaalihevonen!
Webdesign © Melissa || Otsikon kuvat © majownik, MD ja Moona P. || Taustakuva © Backgroundlabs