Roscofissa vähän remppaillaan loka- ja marraskuussa. Ponit kilpailevat normaalisti tänä aikana ja niiden sivut toimivat.

Tervetuloa Cornwalliin!


Ponien nyhtäessä ruohotupsuja suuhunsa kasteisilla nummilla ja kääntäessään selkänsä pauhaavalle lounaistuulelle, ikkunoiden helistessä ja sateen mädättäessä kukkapenkit sitä toisinaan kulkeutuu ajattelemaan himpun verran aurinkoisempaa paikkaa kuin Cornwallin rosoiset nummet. Miksei olisi voinut pakata ponilastia mukaansa ja muuttaa vaikka Toscanan auringon alle (siinä elokuvassakin kaikki on niin lämmintä ja ihanaa). Miksi piti lähteä Lounais-Englantilaiseen kreivikuntaan nyrjäyttelemään nilkkojaan ja korjaamaan vuotavia kattoja? Missä on ihmisjärki silloin, kun sitä eniten kaipaa?

Roscoff Sportponies on Iso-Britannian kaikkein läntisimmässä kärjessä Cornwallissa sijaitseva brittiläisiä ponirotuja kasvattava siittola, joka on ollut enemmän ja vähemmän aktiivisesti toiminnassa vuoden 2013 tammikuusta. Aluksi kasvatustoiminnan pääpaino oli brittiläisissä ratsuponeissa, mutta vuoden 2014 lokakuussa ratsuponit sekä welshit muuttivat Suomeen Vuornaan ja Roscofin ainoaksi kasvatusroduksi jäi vaatimaton, varmajalkainen ja kestävä newforestinponi. Aluksi kasvatustoiminnan pääpaino oli brittiläisissä ratsuponeissa, mutta vuoden 2014 lokakuussa ratsuponit sekä welshit muuttivat Suomeen Vuornaan ja Roscofin ainoaksi kasvatusroduksi jäi vaatimaton, varmajalkainen ja kestävä newforestinponi.

Liia vrl-11284, krumelur.virt(at)gmail.com