Etusivu Orit Tammat Toiminta

Roscoff Chirocco

Perustiedot

Virallinen nimi: Roscoff Chirocco, "Sipe" Rekisterinumero: VH13
Rotu, sukupuoli: Newforestinponi, ori Painotus: Yleispainotteinen
Syntymäaika: 05.12.2014 (3v. 05.01.2015) Koulutustaso: ko: Helppo A, re: 100 cm, me: 90 cm
Säkäkorkeus: 140 cm Väri: Vaaleanpunaruunikko
Omistaja: Liia VRL-11284, Roscoff Kasvattaja: Roscoff

Roscoff Chirocco eli Sipe on niin suvultaan kuin ulkonäöltäänkin mielestäni täysin nappi suoritus newforestinponiksi! Sipen vanhemmat ovat molemmat kilpailleet yleispainotteisesti (isä jopa kenttäratsastuksen ja ponilaukkojen saralla), joten ponista itsestäänkin löytyy särmää niin kouluun kuin esteille. Hyvin lempeä ja ystävällinen poniori, jonka kanssa tulee loistavasti toimeen vähemmälläkin hevostaustalla. Sipen kanssa tullaan tulevaisuudessa tähtäämään laatuarvosteluihin ja mahdollisesti käydään myös kokeilemassa menestystä näyttelykehässä!

Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Carusos Chinook
Newofrstinponi, 144 cm, rn
KTK-II
ii. Suopursun Romeo
Newforestinponi, 144 cm, rn
VIR MVA Ch, YLA3, KTK-III
iii. Zeyd Burr
Newforestinponi, 147 cm, km
YLA2, NFL-II
iie. Missy Reedo Black
Newforestinponi, 142 cm, trn
VIR MVA Ch, YLA2, KRJ-II, NFL-I
ie. Poniniemen Carina
Newforestinponi, 143 cm, trn
iei. Prometheus
Newforestinponi, 144 cm, rn
KTK-I, KRJ-I
iee. Fredrikstorps Ceres
Newforestinponi, 145 cm, rnpästkm
e. Nerian Sunsnip
Newforestinponi, 137 cm, rn
ei. Nerian Sunburst
Newforestinponi, 140 cm, rn
eii. Pennhurst Stratocaster
Newforestinponi, 146 cm, trn
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, NFL-I
eie. Suzie's Strange Love
Newforestinponi, 139 cm, trt
KRJ-III
ee. Riihen Shanelle
Newforestinponi, 136 cm, rn
eei. Ghosthunter
Newforestinponi, 138 cm, trn
YLA2
eee. Shesarebel
Newforestinponi, 135 cm, trn

Carusos Chinook on Pikkulinnun tallilla asuva Stud Caruson kasvattama newforestinponiori, jonka ihasteluun voi helposti käyttää pidemmänkin ajan. Ruunikko 144 cm korkea poniherra on oikea monitoimikone ja siihen voikin törmätä este- ja kouluratojen lisäksi myös kenttäratsastuskilpailuissa ja ponilaukoissa; ompa ori käynyt ihastuttamassa ihmisiä kantakirjatilaisuudessakin ja siepannut mukaansa II -palkinnon! Luonteeltaan suhteellisen helppo kaveri joka ei hoitotoimenpiteiden aikana jaksa paljoa vastaan vägätä, vaan seisoo rauhallisesti aloillaan ja antaa hoitajansa tehdä hommat siististi alusta loppuun. Ratsuna Chinook on omimmillaan etenkin esteiden ja maastoesteiden parissa! Ori rakastaa hyppäämistä ja vaikka kouluratsunakin Chinook on oikein toimiva pakkaus, ei se jaksa syttyä koululiikkeiden pakertamisesta.

Nerian Sunsnip eli Sunny on Nerianin kasvattama hieno newforestinponitamma, joka kilpailee yleispainotteisesti niin esteillä kuin koulussakin. Ruunikko 137 cm korkea pikkutamma on luonteeltaan oikea sympatia-pesäke! Sunny rakastaa rapsutuksia ja se saa jokaisen vastaantulijan pauloihinsa lempeän ja ystävällisen luonteensa avulla. Ratsuna Sunny on reipas ja yhteistyönhaluinen, se tekee aina parhaansa ja on aina valmis treenaamaan.

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

05.12.2014 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Vihdoin ja viimein koitti talliväen suurella jännityksellä odottama päivä; Sunny varsoi toisen varsansa, jonka oli tällä kertaa tarkoitus jäädä meille kotiin Roscofiin! Sunnyn edellinen varsa - Roscoff Chesnaught - on osoittautunut omistajansa luona niin hienoksi yksilöksi, että tästä varsasta meillä oli vähintäänkin yhtä kovat odotukset; olihan isäorikin niinkin hieno oriherra kuin Carusos Chinook, jota olin ehtinyt jo lukuisat kerrat ennen astutustakin ihastelemaan.
Varsan synnyttyä ensimmäinen iloinen yllätys oli varsan sukupuoli; orivarsa oli ehdottomasti ollut ykköstoiveenani ja Chirocco nimivaihtoehdoista kaikkein mieluisin. Niimpä varsa kastettiin ilman sen pidempiä mietintöjä ja tuntien kuluessa saimme huomata orivarsan päättäväisen luonteen - jos tästä varsasta ei saada leivottua kunnon kisaponia niin ei sitten mistään!

Web design © Milja (otsikon kuva © Efilpera)
Tämä on virtuaalihevonen