Roscoff Sportponies

Roscoff Moonskye

Virallinen nimi Roscoff Moonskye, "Köpi" Rekisterinumero VH13-027-0331
Rotu, sukupuoli Newforestinponi, ori Painotus Yleispainotteinen
Syntymäaika ja ikä 11.10.2013 (3v. 11.11.2013) Koulutustaso ko: helppo B, re 100 cm
Omistaja ja kotitalli Liia (VRL-11284), Roscoff Sportponies Säkäkorkeus, väri 143 cm, ruunikko
Kasvattaja Liia, Roscoff Sportponies Saavutukset Ei vielä saavutuksia

Roscoff Moonskye eli "Köpi" on kahdesta täysin erilaisesta vanhemmasta tuleva newforestinponiori. Köpi kilpailee vanhempiensa tavoin yleispainotteisesti ja pärjää aivan yhtä hyvin niin koulussa kuin esteilläkin. Luonteeltaan vilkas ja iloinen nuori ponipoika, joka suhtautuu suurella mielenkiinnolla kaikkeen uuteen. Köpi on toisinaan hiukan säikky, mutta useimmiten turha kavahtelu ja pörinä vain jäävät sillä päälle ja se etsimällä etsii säikyttäviä asioita. Sympaattinen poni, joka tuntuu oppivan joka päivä jotain uutta elämästä ja siitä, miten herkkuja saisi parhaiten kerjättyä.
Ajankohtaista Moonskye kasvaa ja saavuttaa täysi-ikäisyyden marraskuun puolivälissä!


Sukutaulu ja sukuselvitys

isä Karhukedon Stormrunner
Newforestinponi, 147 cm, m
ii. Blacky Bobbin
147 cm, m
iii. Herkley's China Chat
145 cm, m
iie. Killmarnock Tamara
141 cm, rt
ie. Blossomforth Hulda
143 cm, rtpäist
iei. Jigglingscar Melvin Spot
138 cm, rtpäist
iee. Blossomforth Sassy
146 cm, rtkm
emä Sweetbay Stareye
Newforestinponi, 139 cm, rt
ei. Sweetbay Starman
144 cm, trt
eii. Hamley's Starjet
141 cm, rt
eie. Killmarnoch Uma
146 cm, rn
ee. Sweetbay Bluet Opaleye
134 cm, trn
eei. Mercy Johanney
138 cm, m
eee. Garwick Blue Poison
130 cm, rn

Karhukedon Stormrunner on musta, 147 cm korkea newforestinponiori, joka kilpailee yleispainotteisesti niin esteitä kuin kouluakin. Luonteeltaan Uuno on hiukan haastava ja häslä, sen kanssa tarvitaan pitkää pinnaa ja aimo annosta kunnon kärsivällisyyttä. Ratsuna osaava ja taitava, esteillä nopea ja voimakas hyppääjä, jolta hoituvat helposti 110 cm radat. Kouluratsuna hiukan haastavampi tapaus ja ratsastajalta todella vaaditaan taitoa, jotta orista saataisiin kaikki irti.

Blacky Bobbin on ruotsalainen newforestinponi, jonka ulkonäön Uuno on selkeästi itselleen perinyt. 147 cm korkea Bob kilpailee yleispainotteisesti niin rataesteitä kuin kouluakin, joskin esteillä ori on kerännyt hiukan parempaa menestystä. 120 cm ratojen yli liihotteleva poni on luonteeltaan hiukan haastava ja helposti kuumuva, mutta osaavissa käsissä koulukiemuratkin sujuvat hyvin helppo B -tasolle saakka. Bob on juuri jättäytymässä kisaeläkkeelle, jonka jälkeen se tulee jäämään omistajansa luokse jalostuskäyttöön niin ratsu-, kuin newforestinponeille.
Blossomforth Hulda on Suomeen Briteistä muuttanut kaunis, rautiaanpäistärikkö ponitamma, joka kilpailee yleispainotteisesti rataesteillä metrin ratoja ja koulukentillä helppo A -tasoisesti. Luonteeltaan Hulda on äärimmäisen luotettava ja fiksu poni, ratsuna nöyrä ja yhteistyökykyinen. Tammalla on kauniit ja kevyet liikkeet, esteillä tarvitsee ratsastajaltaan hiukan enemmän apua, mutta hyppää kuitenkin sujuvasti ja mielellään. Kisamenestyksen lisäksi tamma on kiertänyt jonkinverran näyttelyissä menestyen oikein mukavasti. Uuno on tamman ensimmäinen jälkeläinen.

Sweetbay Stareye on suloinen, 139 cm korkea newforestinponitamma irlantilaiselta ponikasvattajalta. Indi on mainio yleisponi, joka kilpailee rataesteitä metrin luokissa ja koulua helppo B -tasoisesti. Tamma saattaa toisinaan etenkin koulukentillä hyytyä hiukan laiskaksikin, mutta tilanne on helposti korjattavissa kunhan ratsastaja vain jaksaa kunnolla panostaa.

Sweetbay Starman on tummanrautias newforestinponiori, joka kilpailee yleispainotteisesti este- ja kouluratsastuksessa. Rataesteitä ori hyppää 120 cm saakka ja koulua se kilpailee helppo B -tasolla. Starman on komean ulkomuodon omaava poniherra, joka on kantakirjattu II -palkinnolla. Luonteeltaan lempeä ja leppoisa ori, joka ratsuna käyttäytyy varsin lungisti. Oria saa toisinaan ajaa eteen aivan tosissaan, jottei jäätäisi junnaamaan paikoilleen. Kouluratsuna Starman ei häikäise ja meno on usein hiukan jähmeää, mutta hyvin liikkuessaan meno on ihan nättiä. Esteillä ori liikkuu huomattavasti helpommin ja hyppääkin oikein hyvin. Starman on vielä kevyessä kisakäytössä, mutta siirtynee pian viettämään eläkepäiviä siitosorin hommiin.
Sweetbay Bluet Opaleye on pikkuinen, 134 cm korkea tummanrautias newforestinponitamma, joka kilpailee koulupainotteisesti helppo B -tasolla. Rataesteitä tammalla on hypätty lähinnä kotioloissa, mutta tamma hyppää ihan nätisti matalia ratoja. Luonteeltaan äärimmäisen kiltti ja lempeä poni, paneutuu työhönsä täydellä teholla ja käyttäytyy mallikkaasti tilanteessa kuin tilanteessa. Kouluratsuna ihan hyvin uran kiertänyt Opal siirtyi jalostuskäyttöön suhteellisen nuorena ja Stareye onkin jo tamman kolmas varsa. Opalia tullaan tulevaisuudessa käyttämään ainoastaan ratsuponijalostuksessa.

Jälkeläiset

Syntymäaika Virallinen nimi Emä Omistaja
01.02.2014 ori Poniniemen Minimalistic Nerian Auburn Poniniemi

KRJ Kouluratsastus, yhteensä 4 sijoitusta.
02.12.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 02/30
04.12.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/30
29.07.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 06/40
30.07.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/40


00.04.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu - Vaativa B - 00/40
00.05.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu - Vaativa B - 00/40
00.07.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu - Vaativa B - 00/50